Všichni jsme mířili výš, neskrývá smutek kapitán Hlinský

Adam Martin Hlinský po vyřazení ve čtvrtfinále | Foto: iihf.com

(VANTAA, od naší zpravodajky) Celý turnaj vedl tým jako kapitán, po vyřazení od Slováků jen těžko hledal obránce Adam Martin Hlinský slova a čišel z něj smutek z výsledku posledního duelu. Jak český kapitán hodnotí čtvrtfinálové vyřazení a cestu národního týmu šampionátem?

Během přípravy se spolu už oba týmy dvakrát potkaly. Zatímco první duel Češi jasně rozhodli, druhý vyhráli až v prodloužení. I to byla možná předzvěst k průběhu čtvrtfinále. Zatímco český tým turnajem proplul stylem, že výhry střídaly prohry, tak slovenská reprezentace po třech utkáních balancovala na hraně a skoro vyhlížela zápas o udržení.

Do hry se vrátila v utkání s Norskem, kterému nastřílela jedenáct gólů a ukázala, že na turnaji neřekla poslední slovo. Do čtvrtfinálového utkání vjel na led tým, který byl odhodlán poprat se o druhou šanci. „Dá se říct, že víc chtěli. Nehráli jsme tak, jak jsme měli, a Slováci zaslouženě postupují,“ kroutí hlavou Adam Martin Hlinský.

„Dá se říct, že víc chtěli. Nehráli jsme tak, jak jsme měli, a Slováci zaslouženě postupují.“

Druhou šanci chtěli za pačesy chytit také čeští mladíci, ale jejich snaha nebyla tak úspěšná. V čem byl rozdíl mezi postupem a balením kufrů? „Asi zase hlavně v zakončení. To nás trápilo celý turnaj. Myslím si, že jsme zase dnes mohli dát pět gólů, dali jsme dva,“ říká český kapitán.

Rozlet Čechů zbrzdilo oslabení, které Slováci po pár sekundách proměnili v gólovou radost. Češi se však nenechali zaskočit a po několika akcích skóre srovnali. Pak ale Slováci přidali dva góly a čeští mladíci si na gólovou radost počkali až do poloviny třetí části. „Odpověděli jsme dobře. Dostávali jsme se do šancí a měli jsme dobrý forček, ale ty šance jsme pak prostě nedokázali využít,“ myslí si Hlinský.

Poté, co se národní tým dostal na dostřel, česká střídačka ožila a zintenzivněla honbu za dalším gólem. Jenomže ke slovenské brance se Češi prokousávali hodně těžce. Slováci si své těsné vedení bránili dobře i v závěrečné power play. „Jak dali ten třetí gól, tak hráli jednoduše. Posouvali to ven z pásma. My jsme se snažili dobývat zpátky, nedobyli a oni si to zaslouženě udrželi,“ hodnotí závěr zápasu kapitán týmu.

Na přelomu první a druhé třetiny se český tým bránil pět minut ve čtyřech. Toto oslabení sice ubránil, ale i tak zasáhlo do tempa hry českých reprezentantů. „Myslím si, že jsme to oslabení zvládli docela dobře. Ve finále nás to mohlo i nakopnout,“ hledá na dlouhém trestu pozitiva Adam Martin Hlinský.

„Na Hlinkovi jsme se dokázali víc semknout. Tady mi přišlo, že to takové asi nebylo.“

Česká cesta šampionátem končí ve čtvrtfinále. Přitom cíl si naši reprezentanti kladli jistě vyšší i vzhledem ke stříbru z Hlinka Gretzky Cupu. To potvrzuje i zklamaný obránce. „Je to určitě pro všechny velké zklamání. Vzhledem k tomu, co jsme všichni předvedli na Hlinkovi, tak jsme všichni mířili výš. To se nepovedlo, takže zklamání.“

Tým, který bojoval na mistrovství, byl z velké části složený právě ze stříbrných medailistů. Na letním memoriálu předváděli skvělé výkony, na než tentokrát tak úplně nenavázali. V čem byl podle lídra týmu rozdíl? „Myslím si, že asi hlavně v týmovosti. Na Hlinkovi jsme se dokázali víc semknout. Tady mi přišlo, že to takové asi nebylo,“ dodává. 

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz