Čermák po konci na MS: Kondičně jsme na to neměli. Velké zklamání

David Čermák | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(VANTAA, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté do osmnácti let nezvládli klíčové čtvrtfinálové utkání se Slovenskem a na světovém šampionátu končí. Prohru 2:3 hodnotil bezprostředně po zápase hlavní trenér David Čermák.

Na turnaji končíte ve čtvrtfinále. Hořké pocity?
Hodně to mrzí, pro nás je to velké zklamání. Měli jsme uhrát lepší výsledek, než jsme uhráli.

Co bylo podle vás hlavní příčinou porážky?
Neproměňovali jsme šance a bohužel jsme nehráli tak kolektivně jako soupeř.

„Ten faul ani nemůžeme vyčítat. A ani to nebylo kolenem, jenže rozhodčí říkali, že takhle to mají trestat.“

Na úvodní gól Slováků jste odpověděli dobře, ve zbytku první třetiny jste byli lepší. Co se pak změnilo?
Hodně to ovlivnil faul na pět minut, který jsme dostali. To ale vzniklo naší ztrátou na modré čáře. Ten faul ani nemůžeme vyčítat. A ani to nebylo kolenem, jenže rozhodčí říkali, že takhle to mají trestat. Dostali jsme úplně zbytečných pět minut. Slováky jsme vrátili do hry.

Zdá se, že na turnaji se podobné zákroky posuzují docela úzkostlivě. Měli jste před MS nějaké informace přímo od rozhodčích, za co budou a nebudou trestat do konce zápasů? 
Měli jsme nějaká instruktážní videa, ale to je tak strašně složité. Víme, že když se řeší třeba challenge na brankovišti i v Česku, nikdy si člověk není jistý.

Inkasované branky ale byly poměrně smolné, hlavně druhá a třetí.
Jestli byly smolné? Prostě skončily v bráně. Počítá se to, co skončí v bráně.

Před třetí třetinou jste popřeházeli útočné formace. Věděli jste hned po druhé části, že to takhle uděláte?
Vypadl nám ještě Max Curran před třetí třetinou, takže jsme se rozhodli, že to trochu přeházíme. Točili jsme kluky, kteří ještě mohli. Ale nestačilo to.

Závěrečné minuty jste nesehráli dobře, nedostali jste se do tlaku.
Slováci se soustředili na obranu a hráli obětavě. My jsme říkali, abychom to cpali všechno na bránu, ale oni toho mnoho zablokovali. Měli jsme tam pár šancí, ale úplně vyložených tolik ne.

„Myslím si, že jsme nehráli tak týmově jako v létě, kde jsme do toho šli s tím, že tým v Kanadě na sedmnáctkách neuhrál ani bod.“

Vím, že je brzy po zápase, ale přece jen, jak byste celý turnaj zhodnotil?
Je těžké teď mluvit. Myslím si, že jsme nehráli tak týmově jako v létě, kde jsme do toho šli s tím, že tým v Kanadě na sedmnáctkách neuhrál ani bod. Z kluků jsem cítil respekt k soupeřům, a že to strhneme takovým týmovým výkonem. To se nám tady na turnaji za celou dobu nepovedlo. Pak jsme na to neměli hlavně ani kondičně.

Byla největším problémem koncovka? Dali jste ze hry jen deset gólů v pěti zápasech.
Naprostá pravda. Nedávali jsme góly a na góly se hokej hraje.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz