Kacetl najíždí na play off mód. Nestrašil chválil rekordmana Růžičku

Ondřej Kacetl | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

V rámci 42. kola Tipsport extraliga vyzvali Oceláři soupeře zpod Ještědu, Liberec. Třinecký mančaft prohrával po dvanácti minutách o gól, ale brzká odpověď Viliama Čacha uklidnila nepovedený start první třetiny. Nakonec přidal ocelový kolos ještě čtyři branky a byl z toho povedený večer: Martin Růžička překonal další rekord, Ondřej Kacetl nabírá formu na play off a Andrej Nestrašil už má na kontě 37 kanadských bodů.

Podobný scénář se opakoval podobně jako ve středeční dohrávce Ocelářů s Kladnem. Bílí Tygři měli o dvě střely více než Třinečtí, přesto prohráli a domácí se radovali z dalšího vítězství díky pěti gólům. „Výsledek ale trochu neodpovídal průběhu zápasu. Liberec měl spoustu velkých příležitostí. Dlouho to bylo hodně vyrovnané a bylo jen otázkou času, na kterou stranu se to překlopí,“ míní Ondřej Kacetl.

Strážce třinecké svatyně i proti soupeři ze severu Čech ukázal, že nabírá síly a vytváří si svůj play off mód. Liberec na něj vyslal 33 střel, z nichž se ujala pouze jedna, a to z hokejky Oscara Flynna, který po necelých dvanácti minutách stál za vedoucím gólem jeho mužstva.

Později však chytil velkou šanci Jakubovi Rychlovskému, který v přesilovce nedostal puk přes Kacetlův beton. „Měl to těžké a byl už blízko,“ popisuje Kacetl. „Ale já jsem se tam stihl dostat. Byl jsem strašně rád, že se mi to povedlo. Někdy to tak je, bylo to štěstíčko. Musím kluky pochválit, protože zbytek oslabení skvěle ubránili. Na obraně si musíme zakládat.“

„Výsledek ale trochu neodpovídal průběhu zápasu. Liberec měl spoustu velkých příležitostí."

Slovy chvály nešetřil ani Andrej Nestrašil, který stál za třetí brankou domácího celku. „Máme devět zápasů do konce základní části a bitva o čtyřku je nasekaná. Jsme rádi, že nás podržel a budeme rádi, když se směrem k vyřazovací části zase naladí na tu svou formu.“

Třinec i v tomto utkání postrádal několik klíčových hráčů. V sestavě už sice nechybí Libor Hudáček, který byl autorem páté třinecké branky, nebo Daniel Kurovský, ale mužstvu scházeli nově příchozí David Cienciala a Adam Helewka. Marek Mazanec rovněž chyběl a stále se nemůžou opřít o výkony nejlepšího střelce uplynulé sezony, Marka Daňa. „Chybí nám dost kluků, mícháme sestavou a je to znát. O to víc jsou tyhle body důležitější,“ ví Nestrašil.

Nestrašil také promluvil o Martinu Růžičkovi, který překonal poslední klubový rekord v počtu asistencí a stal se nejlepším nahrávačem Ocelářů v základní části extraligy. „Dobíral jsem si ho, říkal jsem mu, že dám ještě pět set bodů a mám ho. Ale to bych musel hrát zhruba patnáct let, je to neskutečné. Přitom body neřeší a zajímají ho jen týmové úspěchy.“

„Dobíral jsem si ho, říkal jsem mu, že dám ještě pět set bodů a mám ho."

Před reprezentační přestávkou čeká Oceláře v neděli derby ve Vítkovicích, na které se moc těší. „Hodně našich i domácích fanoušků bude ve Vítkovicích. Atmosféra je tam pokaždé výborná,“ uzavírá Nestrašil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz