Za hranicemi: Hrubec v play off čaruje. Ve Švédsku vypadli všichni kromě Kváči

Šimon Hrubec | Foto: Facebook ZSC Lions

4. dubna 15:40

Martin Rambousek

Kantnerova KalPa překvapila Ilves a slaví postup do semifinále. Do nejlepší čtyřky se probojovalo také Lahti se třemi Čechy v sestavě, cestu přes čtvrtfinále si ale hodně zkomplikovalo. Ve Švýcarsku bojují o finále Hrubec s Kovářem, ve hře o pohár zůstavá i Jiří Sekáč. Ve Švédsku bojuje o trofej už jen brankář Petr Kváča, jehož Rögle si nečekaně poradilo s favorizovaným Färjestadem.

Ilves se loučí, Lahti si málem nechalo utéct postup

Lepší než Ilves byl v základní části jenom jeho městský rival Tappara, která posbírala o tři body víc, přesto se s letošní sezonou loučí už po čtvrtfinále. KalPa v sestavě s Matyášem Kantnerem mu povolila jedinou výhru a minimálně na klubové scéně se tedy letos už nepředstaví brankář Jakub Málek, obránce Dominik Mašín a útočníci Šimon Stránský a Petr Kodýtek

Lahti postoupilo do play off ze třetího místa, což znamenalo boje o postup do nejlepší čtyřky s IFK Helsinki. Po třech zápasech vedli Pelicans s třemi Čechy v sestavě 3:0 a vypadalo to, že si hladce dojdou pro postup, ale... Tým z finského hlavního města sahal po senzačním obratu, nakonec však v sedmém duelu padl, když kapituloval po vítězné trefě 63 sekund před závěrečnou sirénou.

Jeden ze čtyř gólů Lahti v rozhodujícím souboji vstřelil obránce Michal Jordán. Jeho kolega z defenzivy Filip Král v sérii jednou skóroval, k čemuž přidal dvě asistence. Tři kanadské body zapsal také útočník Pelicans Luboš Horký (1+2). Vypíchnuté trio představuje poslední české zástupce, kteří se udrželi v bojích o pohár ve finské lize.

Michal Jordán

Michal Jordán | Foto: Petr Kotala, Facebook HC Vítkovice Ridera

Hrubec září za Curych. Dál jde i Kovář a Sekáč

Zug ve čtvrtfinále vyřadil Bern, o čemž tým okolo kapitána Jana Kováře rozhodl až v sedmém duelu. Český reprezentant v průběhu série posbíral pět bodů za jeden gól a čtyři nahrávky. O postup do finále zabojuje proti Curychu.

Dvě semifinálová utkání už stihly týmy odehrát – ze dvou bodů se radoval Šimon Hrubec, který Zug v druhém souboji vynuloval 34 zákroky. Nulu udržel i v posledním čtvrtfinálovém střetnutí s Bielem, čímž Curych stvrdil rychlý konec 4:0 na zápasy. Český gólman navázal v play off na skvělé výkony ze základní části. Za šest utkání si drží úspěšnost zákroků nad 95 procenty, v průměru obdrží 1,3 gólů na zápas. 

O nejvyšší příčky bojuje také Jiří Sekáč, jehož Lausanne vyřadilo Davos s Matějem Stránským. Sekáč v sedmizápasové sérii bodoval čtyřikrát. V semifinále momentálně bojuje s Fribourgem – po dvou zápasech je stav srovnaný 1:1.

Rychlý konec Tomáška, Kváčovo Rögle pokračuje

Färjestad suverénně vyhrál základní část a do play off šel s nejlepším střelcem SHL Davidem Tomáškem, ale navzdory všem příznivým předpokladům vyfičel už ve čtvrtfinále s Rögle, které si cestu probojovalo přes předkolo. Tomášek, který platil za jednu z hvězd soutěže, končí, dál pokračuje ale brankář Petr Kváča, jenž na první start v závěrečné fázi čeká.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz