Z útočníka brankářem i zraněný kouč. Češi vstupují do IPH Cupu v Ostravě

Foto: David Handl, parahockey.cz

2. října 2023, 14:53

Adam Bagar

Vítkovická Ostravar Aréna bude tento týden patřit světovému para hokeji. Češi se na skvěle obsazeném domácím IPH Cupu 2023 postupně postaví Kanadě, IPH týmu a USA.

Čeští para hokejisté stejně jako loni trénovali před akcí s para hokejovými velikány z USA, šestinásobní mistři světa a pětinásobní paralympijští vítězové jim předávali své know-how.

„Pro nás, a zvláště pak pro mladé hráče, to je přínosné hodně, protože to tempo tréninku je úplně jiné. Američané, jak jsou rychlejší, mají lepší dovednosti, tak to zároveň i nás posouvá kupředu mnohem rychleji,“ pokyvuje kouč Jakub Novotný.

„Když porovnám to, jak jsme jim loni vůbec nestačili, tak teď ten skok už není tak markantní. Ale samozřejmě musíme ještě hodně zapracovat na fyzičce.“

Ten vidí, že jeho svěřenci udělali oproti loňsku pokrok, což ostatně ukázali i na MS, kde brali historický bronz. „Když porovnám to, jak jsme jim loni vůbec nestačili, tak teď ten skok už není tak markantní. Ale samozřejmě musíme ještě hodně zapracovat na fyzičce,“ má jasno Novotný.

Ten půjde do turnaje s nepěkným šrámem pod okem, během tréninku jej totiž nepříjemně zasáhl odražený puk. Vzal to ale s humorem a z rukou šéfa turnaje Jiřího Šindlera obdržel jako bolestné památeční puk.

V české nominaci na IPH Cup nechybí kromě tradičních jmen ani nejmladší posily David Vrubel s Lukášem Kapkem. „Je to první turnaj v sezoně, přípravný, takže jsme si chtěli tyhle hráče vyzkoušet. Tím, že Lukáš je teď ve věku, kdy se může zapojit do oficiálních turnajů, tak jsme chtěli tuhle možnost využít,“ líčí český trenér.

Zajímavá změna se udála na brankářském postu. Martina Kudelu doplní Patrik Sedláček, který se tak z pozice útočníka přesouvá mezi tyče. „Je to nezvyk,“ komentuje s úsměvem tuto netradičnost.

Foto: David Handl, parahockey.cz

Češi vykročí do turnaje už v pondělí od 18 hodin s Kanadou, které poslední dobou dokáží pořádně zavařit. Den nato změří síly ve stejný čas s IPH týmem, složeným z hráčů Itálie a Německa, a skupinu zakončí po dni volna ve čtvrtek proti USA. Semifinálové boje jsou pak na programu v sobotu 7. října, v neděli Ostravar Aréna uvidí finále a zápas o třetí místo.

Vstupenky můžete zakoupit také zde.

Program IPH Cupu 2023

Pondělí 2. října – 1. den:
15:00 USA – IPH tým
18:00 Česko – Kanada

Úterý 3. října – 2. den:
15:00 USA – Kanada
18:00 IPH tým – Česko

Čtvrtek 5. října – 3. den:
15:00 Kanada – IPH tým
18:00 USA – Česko

Sobota 7. října – 4. den:
15:00 Semifinále
18:00 Semifinále

Neděle 8. října – 5. den:
15:00 Utkání o 3. místo
18:00 Finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz