Trable pro Vsetín, baráž má hrát v Brně! Vypraví pro fanoušky vlak?

Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

V předchozích dvou sezonách skončili stříbrní. Letos už vsetínští hokejisté vrátili Zlínu loňskou porážku, opanovali derby 4:1 na zápasy a dočkali se prvoligového titulu. Navrch před natřískaným Lapačem. Jen škoda, že na něm neodehrají také baráž s Kladnem...

Slavnému hokejovému stánku chybějí moderní odpružené mantinely i vyšší kapacita míst k sezení. Vedení APK LH jasně deklarovalo, že se letos žádné výjimky udělovat nebudou, a tak o návrat do extraligy se musí Robe porvat v azylu.

„Chtěl jsem hrát v Porubě, ale z nějakého důvodu to tam nevyšlo. Komunikovali jsme také s dalšími týmy, ale poslední zpráva je taková, že hlavním favoritem je aréna Komety Brno,“ prozradil po konci finále hlavní trenér Jiří Weintritt.

„Je to smutné, Lapač je Lapač. Zdejší atmosféra se asi nikde jinde v republice vytvořit nedá.“

„Na Kometě jsem nikdy nehrál. Mám na kontě jedenáct utkání v extralize, ale tam jsem se nedostal. Ani jako divák. Tak se tam alespoň podívám,“ pousmál se hořce vytáhlý obránce Ondřej Smetana.

„Nebudu lhát, že to pro nás není hendikep. Je to smutné, Lapač je Lapač. Ale věřím, že lidi za námi dorazí i do Brna a udělají stejnou atmosféru. I když ta z Lapače se asi nikde jinde v republice vytvořit nedá,“ doplnil.

„Sami jste viděli, co se tady dělo. Úžasná atmosféra! Fanoušci by si zasloužili baráž na svém milovaném Lapači.“

„Sami jste viděli, co se tady dělo. Úžasná atmosféra! S hráči si nemůžeme na střídačce ani nic říct, všechny pokyny probíhají o přestávkách v kabině. Fanoušci by si zasloužili baráž na svém milovaném Lapači,“ přidal Weintritt.

A podobně hovořil i útočník Pavel Klhůfek. „Jsem z toho nešťastný, lidi by si to zasloužili, ale taková jsou bohužel pravidla. Budeme se s tím muset nějak srovnat, ale nemyslím si, že nás to nějak hodně znevýhodňuje. Určitě se nepovažujeme za outsidery, máme šanci.“

Dokáže Vsetín vyprodat Winning Group Arenu? Hráči věří, že ano!

A co říká na Brno? „Nebude to pro nás jednoduché, budeme se muset přesouvat. Na druhou stranu budeme hrát na extraligovém ledě. Řada kluků extraligu nehrála, třeba bude euforie, sebevědomí a pomůže nám to,“ přemýšlel nahlas Klhůfek.

Páté finálové utkání se hrálo před po střechu natřískaným stadionem a Vsetínští doufají, že jsou schopni zaplnit také brněnskou Winning Group Arenu. „Podle mě ji fanoušci vyprodají. Pojďme do toho!“ hlásil Smetana. „Myslím, že je to možné,“ dodal Klhůfek.

„Jsem však přesvědčený, že i kdyby se hrálo v Karlových Varech, tak za námi přijedou tisíce fanoušků.“

Pomoci by mohl i speciálně vypravený vlak. „Co jsem zaslechl, tak se o něm uvažuje. To je ovšem na vedení. Jsem však přesvědčený, že i kdyby se hrálo v Karlových Varech, tak za námi přijedou tisíce fanoušků,“ pokyvoval Weintritt.

„Nicméně nemůžeme přemýšlet nad nějakou křivdou, že nemůžeme hrát doma. Musíme se připravovat, abychom nebyli srandovní a byli Kladnu důstojným soupeřem,“ uzavřel směrem k baráži, která vypukne ve středu 17. dubna na ledě Rytířů.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz