Sikora má první gól v extralize! Vyšlo to super, už jsem čekal dlouho, přiznává

Petr Sikora | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Třinečtí Oceláři v dohrávce 10. kola Tipsport extraligy přehráli kladenské Rytíře 5:0. Skvělý večer prožil i mladý útočník Petr Sikora, který vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži.

Petr Sikora ještě v minulém ročníku brázdil led v mládežnických kategoriích, a nakonec z toho bylo zlato v kategorii dorostenců, stříbro v juniorce a ještě další stříbrný úspěch z Hlinka Gretzky Cupu. Po těchto úspěších dostává mladý Ocelář v této sezoně prostor, a to v hlavním týmu třinecké organizace.

V zápase s Kladnem se mu navíc poprvé podařilo skórovat. „Vyšlo to super. Už jsem čekal dost dlouho,“ přiznává čerstvě 18letý útočník. „Puk půjde domů někde na poličku. Bude vystavený, ať jde vidět. Je to první puk, který mám a který si nechám,“ dodává.

„Vilova (Viliam Čacho, pozn. red.) nahrávka před branku byla hezká. Naznačil jsem střelu, ale puk mi trochu ujel. Když jsem se to snažil nacpat nahoru, tak mi to z hokejky sjelo znovu, a nakonec to v brance skončilo,“ popisuje svou premiérovou branku.

Sikora mohl mít svůj první gól už v listopadu. V zápase proti Energii, který dopadl pro Oceláře 3:1. Snažil se vší silou vydolovat zpod brankáře Habala kotouč, sudí mu nakonec přiznali závěrečnou trefu. „Pak mi ho ale zase vzali. Bylo to oprávněně, protože jsem tam jen do gólmana píchal, ale puk jsem za brankovou čáru nedostal já, ale Andrej Nestrašil,“ vzpomíná si.

„Je výborné se učit od takových hráčů jako je Martin Růžička, má za sebou skvělou kariéru.“

Jedním z jeho největších vzorů je Martin Růžička, jenž ve čtvrtek obdržel pozvánku do reprezentace od trenéra Radima Rulíka, stejně jako jeho kolega Daniel Voženílek. „Je výborné se učit od takových hráčů jako je Martin, má za sebou skvělou kariéru. Kdyby se mi něco podobného povedlo, byl bych hodně rád. Pořád mám spoustu rezerv, musím zapracovat na rychlosti nebo na tom, abych místo střely nenahrával,“ připustil.

Na závěr pronesl i poděkování směrem k třineckým fanouškům. „Moc děkuji lidem, když tribuny vyvolávaly mé jméno. Byl to skvělý pocit a večer jsem si užil,“ uzavírá Sikora.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz