Naštvaný Fibigr: Chtěl bych se všem omluvit. Byl to prů*er

Jakub Fibigr | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(VANTAA, od naší zpravodajky) Po výhře nad Švédskem přišel pro osmnáctku náraz v podobě porážky od Kazachstánu, která nejen že přepisovala historii, ale zároveň byla zdviženým prstem před nadcházejícím čtvrtfinále. Čeští reprezentanti tak již nyní nemají ve vlastních rukou to, z jaké pozice do vyřazovacích bojů postoupí a na koho narazí. O všem se rozhodne v úterý. Ale to, že do dalšího utkání musí národní tým vstoupit jinak a lépe, je jasné už nyní a ví to i asistent kapitána Jakub Fibigr.

Jakube, je to asi těžké, ale jak byste hodnotil zápas s Kazachstánem?
Těžko se mi hledají slova po takovém zápase. Je to ostuda, se vším respektem k soupeři. Takovýto zápas nemůžeme v životě prohrát. Oni bojovali, my ne. Takhle tam nemůžeme nastoupit. Prostě jsme si tam šli zahrát. Tohle se nemůže prostě nikdy stát. Byl to prů*er. 

Čím vás soupeř zaskočil?
Řekl bych, že nás soupeř ničím nezaskočil. Prostě jsme si to s prominutím pos**li sami. Nevím proč, říkali jsme si to v kabině. Šli jsme tam hrát tak, že to je katastrofální. Vůbec jsme nenavázali na tu dobrou výhru se Švédy. Prostě se to vůbec nepovedlo a strašně jsme si to zkomplikovali sami. 

V prodloužení Petr Sikora potáhl kotouč a vy jste tam měl prázdnou bránu, ale Kazachstánci do toho sáhli. Popsal byste tu situaci?
To už je prodloužení a k tomu nemělo dojít. Péťa to tam výborně udělal. Buď mohl střílet, ale chtěl mi to tam dát do prázdné, ale bohužel byl tam Kazach a ten to vypíchl. Tam asi není co popisovat.

Problémem jsou zatím na tomto turnaji přesilovky, to asi bude jedna z věcí, na které budete před čtvrtfinále pracovat.
Přesilovky jsou také problém, ale hlavně musíme začít hrát jako tým, bojovat a prostě se na to nevy***t a připravit se na to. Máme dva dny volna a uvidíme, kdo nám vyjde na čtvrtfinále. Půjdeme tam s tím, že to jdeme vyhrát a ne si zahrát.

Berete tuto porážku jako budíček směrem k play off?
No, měli bychom se probrat, a to urychleně. Myslel jsem si, že budíček bude ta prohra s Kanadou a že se tohle nemůže stát. Zkrátka jsme tam přišli, a viděli jste to sami. Neměli jsme pohyb a prostě jsme byli hrozní. 

Po tom, co dal Adam Jecho v závěru druhé části třetí gól a vy jste se po přestávce vrátili, tak vaše hra vypadala už třeba jako se Švédskem. Přihrávky byly přesnější a neztráceli jste tolik puky a Kazachstánce jste tlačili. Co se potom zlomilo?
Vedli jsme 3:2 a potom už jsme hráli jednoduše a možná to bylo maličko lepší, i když pořád to nebylo ideální. Na to asi není žádná statistika, ale kolik my jsme měli ztrát puku, to je něco neuvěřitelného. Na modrých čarách, ve středním pásmu, osobní souboje, nic tam nebylo. Pak oni dají šťastný gól, že se to odrazí od blokujícího hráče. To je hokej. Jeli na sto deset procent a jako tým. Možná nejsou lepší hokejisté, jak znovu říkám se vším respektem, ale dnes nás prostě ubojovali, a na tom ledě vypadali lépe než my.

Jaké ponaučení si vezmete z tohoto zápasu a vlastně vůbec ze základní části do play off?
Vezmeme si z toho to, že tam musíme přijít naprosto připravení, jet od začátku, hrát týmově, a že tam nemůžeme přijít si zahrát. Dokázali jsme si v zápase se Švédy, že můžeme hrát dobrý hokej s elitou. Nemůžeme tam ale přijít zahrát takhle. To je prostě ostuda. Chtěl bych se omluvit všem, co se na to dívali, protože to je prostě potupa. 

Podle mého názoru pro vás může být pozitivní také druhá část zápasu s Kanadou, protože tam už jste hráli dobře, jenom jste nedokázali stáhnout ten náskok. Takže i od toho se můžete odpíchnout.
My tady máme v podstatě tým z Hlinky, takže víme, že umíme hrát dobře. Vidíte, že ten tým je stejný. Když budeme hrát jako tým a nepřijdeme tam jako individuality se předvést před někým, tak to může jít, ale dnes to tam prostě nebylo. Dneska si tam z nás Kazaši dělali dobrý den, když to tak řeknu. My jsme tam jezdili, nebyly tam střely, nebyl tam osobní souboj. Prostě takhle nemůžeme hrát.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz