Momenty 2. ligy: Havířov pomáhá, hasič Horký nebo příbramské kontrasty

AZ Havířov daroval Dětskému oddělení havířovské nemocnice výtvarné potřeby | Foto: Facebook AZ Havířov

17. prosince 2023, 21:28

Pavel Mandát

Mrkněte do článku na nejzajímavější momenty uplynulého druholigového kola. K vidění byla štědrá gesta i dobré výkony...

Události kola

Havířov pomáhá
AZet se rozhodl udělat v předvánočním čase dobrý skutek a daroval Dětskému oddělení Nemocnice Havířov výtvarné potřeby. Hospitalizované děti si tak budou moci zpříjemnit čas kreativní činností. Parádní gesto, chválíme.

Slovanu posily nepomohly
Do zápasu v Táboře nastoupil ústecký Slovan ve značně obměněné sestavě. Dres severočeského klubu oblékly i nedávné posily, jmenovitě Darek Bartošák, Ruslan Amirov, Alexandr Jajlov a Niki Huovinen. Ani jejich účast však nepomohla, tápající celek prohrál u Jordánu 0:3. Teď by měly přijít na řadu radikální změny, jak před utkáním avizoval majitel klubu Michael Agateljan.

Foto: Karel Dvořáček, czechsportphoto.com

Technika už není poslední
Souboj mezi Valašským Meziříčím a Technikou Brno byl zároveň soubojem o to, komu bude těsně před Vánoci patřit poslední příčka ve Východní konferenci. Bobři sice měli výhodu domácího ledu, ale ani ta jim nepomohla. Brňané totiž triumfovali poměrem 3:2 a na poslední příčku tabulky tak poslali svého soupeře. Pomyslným valašskomeziříčským katem byl Filip Picek.

Karafiát bývalé spoluhráče nešetřil
Ještě před pár dny patřil Jiří Karafiát k lídrům Hodonína. Jenže... Poté mu na stole přistála nabídka z Havířova a stále ještě mladý útočník zatoužil po havířovských postupových ambicích. První utkání v novém dresu sehrál Karafiát v sobotu 16 prosince. Paradoxně proti Hodonínu. A nutno říct, že své bývalé spoluhráče fakt nešetřil. Na výhře Havířova 6:3 se podílel gólem a dvěma asistencemi.

Ze statistik

Horký uhasil Plameny
Šumperk přejel Žďár nad Sázavou jasně 9:3. Klíčový podíl měl na tomhle vítězství Draků útočník Jakub Horký, autor pěti gólů a dvou asistencí. Je třeba něco dodávat?

Gábova další nula
Už čtvrtou vychytanou nulu v aktuální sezoně si na své konto připsal brankář Tábora David Gába, který tentokrát zneškodnil všechny střelce Ústí nad Labem. A protože o zápas dřív Gába vynuloval Písek, trvá jeho neprůstřelnost více než 120 minut.

Příbram se trápí v defenzivě, přesto boduje
Za poslední dva zápasy inkasovala Příbram jedenáct gólů, to rozhodně není dobrá vizitka pro její obranu a brankáře. Přesto z oněch dvou střetnutí Baník vyválčil pět bodů, Cheb zdolal 7:5 a Hronov po samostatných nájezdech 7:6.

Korčák... To byl kauf!
Letňany už tradičně spoléhají především na mladé hráče. A je třeba říct, že tahle sázka jim vychází. Důkazem budiž dvacetiletý útočník Matěj Korčák, který hrál loni za plzeňskou juniorku a letos v Letňanech září. Zatím nastřádal dvacet kanadských bodů za dvanáct gólů a osm asistencí. Naposledy dvěma góly a dvěma asistencemi zdemolovat Most 8:1.

Franek je k nezastavení
Havířovský útočník Tomáš Franek si doslova podmanil Východní konferenci. Zkušený rutinér je s 51 kanadskými body jejím nejproduktivnějším hráčem a s 26 góly zároveň nejlepším střelcem. Tomu se říká one man show! 

Tomáš Franek

Tomáš Franek | Foto: Facebook AZ Havířov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz