Loni bronz, teď stříbro: Zadina o stáhnutí Hyky, mistrovském plánu a budoucnosti

Marek Zadina. | Foto: HC Dynamo Pardubice

Zatímco v třinecké kabině hrála vítězná hudba, o pár metrů dál hodnotil svou další stříbrnou medaili Marek Zadina. Trenér Pardubic ještě jako hráč zažil v extralize tři neúspěšná finále. Teď si připisuje první v roli trenéra. A jeho osud už víc propojený s Oceláři být nemůže.

Jak hodnotíte poslední utkání sezony?
Kluci byli nachystaní, hráli velmi dobrý hokej, bojovali, chtěli zvítězit. Šance jsme na to měli, tlak taky. Bohužel jsme naše šance neproměňovali, soupeř ano. V první řadě bych chtěl Třinci pogratulovat, že získal titul. Asi tak...

S Třincem jste jako asistent tituly získával, teď jste na druhé straně. Dá se vůbec říct, v čem předčil Dynamo?
Hrají jednoduchý hokej, dostanou puk ze třetiny, počkají si na šanci a spadne jim to tam. V sedmém zápase jsme podle mě hráli dobrý hokej, hodně času jsme trávili v útočném pásmu a měli jsme tlak. Ale potřebovali jsme o jeden gól víc. Proto má pohár Třinec.

Je náročné psychicky zvládnout takový styl soupeře?
Hrají pořád tu svoji hru. Jednoduše dostanou puk ze třetiny, počkají si na svoji střelu, promění ji.

Od třetí třetiny jste stáhl hru na tři útoky, škrtl jste i Tomáše Hyku…
Šlo o poslední zápas sezony, není na co čekat. Hrajete hráče, kteří mají formu, a myslíte si o nich, že jsou schopni soupeře v danou chvíli přetlačit. Věřil jsem, že vyhrajeme. Ale bohužel.

Když srovnal Ondřej Vála na 1:1, mohla to být chvíle, která celý zápas zlomí?
Ano, věřili jsme, že to je chvíle, kdy se to k nám otočí. Musím kluky pochválit, že byli výborně nastavení, chtěli celý zápas. Makali od prvního do posledního střídání.

Přemýšleli jste, jestli si vezmete po rozhodujícím gólu Davida Ciencialy video?
Ne, věděli jsme, že gól platí. Proběhla komunikace s lidmi zeshora, v brankovišti nic neregulérního nebylo. Nemělo to smysl.

Trenér Gross po vyřazení Sparty zmiňoval, že se cítí úplně prázdný. Po vítězné brance Třince přišel přesně tenhle pocit?
Jste v tu chvíli zklamaný, strašně zklamaný. Je mi líto kluků, že měli skvělou sezonu, dotáhli to strašně daleko. Mrzí mě, že poslední krok jsme neudělali my. Ale na rozbor zápasu a celé série bych potřeboval ještě trochu času. Zamyslím se nad tím s odstupem, co jsme mohli udělat jinak. Teď je to předčasné.

Asi nikdo z kádru Dynama nehrál pod očekávání. Možná potřebovaly Pardubice více branek od první formace?
Kluci to mají strašně těžký v tom, že jsou hrozně dobře bránění. Soupeř se na ně soustředí. Ale všechno chce čas, než budeme nějak hodnotit.

„Teď všechno strašně bolí, ale bude lépe. Chyběl nám kousíček do mozaiky, věřím, že jednou to vyjde. Vrátíme se zase silnější, před rokem jsme byli třetí, teď druzí. Uvidíme, kam to povede příští rok.“

Je ironie, že finále rozhodl David Cienciala, kterého jste poslali do Třince za Richarda Pánika?
Jo, dostal se do šance a spadlo mu to tam. Takhle to někdy je.

Za jak dlouho začnete přemýšlet nad další sezonou?
Teď toho bylo strašně moc, hodně emocí. Určitě si odpočinu, dám si pauzu. Pak to přijde.

Co jste řekl hráčům v kabině?
Poděkovali jsme jim, že jsme na ně hrdí. Měli skvělou sezonu, skvělé play off. Teď všechno strašně bolí, ale bude lépe. Chyběl nám kousíček do mozaiky, věřím, že jednou to vyjde. Vrátíme se zase silnější, před rokem jsme byli třetí, teď druzí. Uvidíme, kam to povede příští rok.

Marek Zadina.

Marek Zadina. | Foto: Lukáš Fabián

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz