Hokej v číslech: Bambula zase hrdinou, třinecká otočka k ničemu

Foto: Jakub Šustr, hc-olomouc.cz

Na druhou adventní neděli a těsně před reprezentační pauzou se představily v Tipsport extralize všechny týmy. Co zajímavého se stalo?

Třinecká otočka? K ničemu! Prohrávat na začátku druhé třetiny 0:3 a ještě do druhé sirény dokázat otočit? Wow, to si zaslouží klobouk dolů. Přesně tohle se povedlo třineckým hokejistům v Plzni. Nicméně bylo to vlastně k ničemu. Indiáni ve třetí třetině kontrovali dvěma góly a získali tři body.

Strakův kámen ze srdce. Petr Straka toho má v hokeji spoustu za sebou. Ale nedat třináct měsíců gól? To by bylo těžké pro každého. Branku oslavil 6. listopadu 2022. A další až včera. „To si člověk ani nedokáže představit v tom nejčernějším snu,“ odfrkoval po zápase.

Hrdina Bambula. Tři dny, dvě výhry Olomouce v prodloužení, dvakrát stejný hrdina. Jan Bambula zažil dokonalý víkend plný euforie. V této sezoně to byla už jeho třetí vítězná branka.

DDD Liberce. Co že to znamená? Domácí dominance derby. Když totiž Mladá Boleslav dojede do Liberce, na výhru to prostě není. Bruslaři vyhráli na severu naposledy v roce 2021. Od té doby Liberec tahá šňůru výher s celkovým skóre 22:12. 

Zkraty Budějovic. České Budějovice měly na víkend přichystaný pořádně našlapaný rozpis. Pátek Pardubice, neděle Sparta. V obou zápasech, které mimochodem Motor odehrál venku, vedl o dvě branky. V obou ale prohrál v prodloužení. Místo šesti bodů má tak dva. 

Venkovní bída Komety. Od konce října je Kometa venku úplně marná. Bez nadsázky. Výjimku představuje jen výhra 6:1 v Liberci. Ale jinak? V neděli Kometa padla v Hradi Králové 2:5, dohromady má z posledních šesti zápasů pět proher a 21 inkasovaných branek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz