Američané nepřipustili překvapení. Para hokejisté si v Ostravě zahrají o bronz

Foto: parahockey.cz

8. října 2023, 8:50

Adam Bagar

Čeští para hokejisté se na IPH Cupu v Ostravě podruhé sklonili favorizovaným Američanům, v semifinále jim podlehli 1:6 a v neděli je od 15 hodin čeká souboj o bronz s IPH týmem.

Ve čtvrtek se ještě v rámci skupiny radovaly USA z vítězství 4:1, když si třígólový náskok vytvořily už v úvodních šesti minutách. A také v odvetě jim vyšla první třetina na jedničku, postaral se o to hlavně útočník Declan Farmer.

„Para hokejový Gretzky“ už po dvou minutách pohotově dorážel po střele Zycha, za chvíli pak nedal Patriku Sedláčkovi šanci ranou pod víko. A zdařilý vstup Američanů korunoval ještě další nechytatelnou střelou Josh Pauls.

Ve druhé části překonali českého útočníka mezi tyčemi ještě Evan Nichols a Malik Jones, za stavu 5:0 se ale dočkali i domácí bojovníci. Ostravar Arénu potěšil znovu Michal Geier, jenž u levé tyče využil šikovné přihrávky Veselého.

Ve třetím dějství byla k vidění už jediná branka, po individuální akci se o ni postaral David Eustace. Američané tak zvítězili 6:1. Ve druhém semifinále slavili Kanaďané. Ti IPH týmu vrátili překvapivou porážku ze skupiny, vyhráli 4:1.

Kvalitně obsazený IPH Cup 2023 má v neděli na programu poslední dva zápasy. Nejdřív se Češi od 15:00 porvou o bronz s výběrem složeným převážně z německých a italských hráčů, v 18 hodin pak turnaj zakončí zámořské finále.

USA – ČESKO 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Farmer (Zych, Easley), 10. Farmer (Nichols), 14. Pauls (Wallace, Roybal), 25. Nichols (Jones, Pauls), 27. Jones (Wallace, Roybal), 41. Eustace – 29. Geier (Veselý, Žižlavský).
Rozhodčí: Mariánus, Rapák – Blažek, Vojtášek.
Vyloučení: 1:2.
Bez využití.
Diváci: 1 245.
Nejlepší hráči: Declan Farmer – Zdeněk Hábl.
USA: Le Marre – Wallace, Douglas, Malloy, Pauls, Eustace – Roybal, Dodson, Easley, Zych, Farmer, Nichols, Jones, Grove. Trenér: Hoff.
Česko: Sedláček – Doležal, Zelinka, Kubeš, Ohar, Vrubel – Veselý, Hábl, Palát – Geier, Žižlavský, Hečko – Novotný, Kapko, Wágner. Trenér: Novotný.

IPH TÝM – KANADA 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Závěrečný program IPH Cupu 2023

Neděle 8. října:
15:00 IPH tým – Česko (o 3. místo)
18:00 USA – Kanada (finále)

Vstupenky můžete zakoupit také zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz